Gemeentelijke begraafplaats

Beschrijving

Gemeentelijke begraafplaats, aan de straat afgezet door beukenhaag en arduinen muurtje. Laatste rustplaats van dichter C. Gezelle (Brugge, 1876 - Moorsele, 1939).

Grafveld van vier blokken met op de hoofdassen de grote grafmonumenten. Graven beschaduwd door verschillende soorten bomen en struiken, onder meer treurwilgen en sparren. Centraal calvarie, houten kruis met gietijzeren Christusbeeld beschut door arduinen kapelletje.

Talrijke graven van blauwe hardsteen, opklimmend tot in het midden van de 19de eeuw. Verschillende gesigneerd door DEMEYERE WEVELEGEM.
Vermeldenswaardige grafkapel van de familie Verhulst, als symbool van vrijzinnigheid het graf van de familie Decommere-Noppe met gebroken zuil.
Verder ook 15 Commonwealth graven van soldaten gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie