Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met kern uit de eerste helft van de 19de eeuw. Van de gesloten hoeve die afgebeeld staat in de Atlas van de Buurtwegen (1844) rest alleen nog de dwarsschuur; de overige gebouwen, woonhuis, poortvleugel en stal dateren uit begin 20ste eeuw. Deze recent gebouwen zijn van baksteen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen). De gebouwen zijn gegroepeerd rondom een vierkant erf dat bereikbaar is via de inrijpoort in de westelijke vleugel aan straatzijde. De inrijpoort is een bakstenen korfboogpoort tussen bakstenen pilasters.

Woonhuis ten noorden van het erf (nok loodrecht op de straat), een breedhuis van twee bouwlagen, voorzien van getoogde muuropeningen afgewerkt met hardstenen aanzet- en sluitstenen, in de zijgevel aan straatzijde bovendien versierd met geprofileerde bakstenen druiplijsten.

De stal, haaks op het woonhuis ten oosten, achteraan het erf, is een recente constructie uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Naast de inrijpoort, in dezelfde vleugel bevindt zich de voormalige paardenstal.

Dwarsschuur (eerste helft 19de eeuw) tegenover het woonhuis. Stijl- en regelwerk met lemen vullingen; ankerbalkgebint. De zijgevel aan straatzijde is van baksteen en voorzien van een aandak met vlechtingen.