Tweeledige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweeledige hoeve

Beschrijving

Links van het erf het woonhuis, rechts de langsschuur, beide met nok loodrecht op de straat. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen). Het woonhuis is een dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), op een gevelsteen in de zijgevel aan straatzijde gedateerd: J B/ C E M/ 1879. Bakstenen dropmotief onder de dakrand. Getoogde muuropeningen met geprofileerde, bakstenen druiplijst. Zijgevels met aandaken, aan straatzijde ook met schouderstukken.

De schuur is door middel van een gevelsteen in de zijgevel aan straatzijde gedateerd: M DOUMEN/ M BRIDEL/ 1912. De korfboogpoort in de straatgevel werd omgevormd tot winkelpui; twee uilengaten in de geveltop.