• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige, langgestrekte hoeve (nok loodrecht op de straat) met ordonnantie stal-woonhuis. Gedateerd 1857. Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën en thans twee, oorspronkelijk waarschijnlijk één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op gecementeerde plint. De stal telt twee traveeën en behield waarschijnlijk de oorspronkelijke hoogte. Rechthoekige muuropeningen onder beschilderde, hardstenen latei op de benedenverdieping; bovenvensters onder metalen I-balk. In de gevel aan straatzijde, jaartal 1857 door middel van muurankers; mergelstenen gevelsteen, sterk verweerd met opschrift: TT/CES/1857 (297).