L-vormige hoeve

Beschrijving

L-vormige hoeve, woonhuis en stal in één gebouw, nok loodrecht op straat, dwarsschuur achter aan het erf. Gedateerd 1849, woonhuis en stal werden echter in het eerste kwart van de 20ste eeuw verhoogd en grondig aangepast. De zijgevel aan straatzijde behield de dakhelling van het oorspronkelijke gebouw, dat één bouwlaag telde; datering door middel van hergebruikte muurankers A 1849.

Bakstenen dwarsschuur onder zadeldak (mechanische pannen). Zijgevels met aandaken, vlechtingen en topstuk. Korfboogpoort met hardstenen sluitsteen met opschrift: 1849/PIN/CET. Getoogde staldeur.