• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Langgestrekt bakstenen gebouw, nok loodrecht op straat, van zes traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). De eerste bouwlaag dateert waarschijnlijk uit het midden van de 19de eeuw, de bovenverdieping werd waarschijnlijk later toegevoegd: naar deze verbouwing zou dan de datering door middel van jaarankers A 1881 in de zijgevel aan straatzijde verwijzen. Rechterzijgevel met aandak, topstuk en vlechtingen; het aandak van de linkerzijgevel werd verwijderd, de vlechtingen bleven bewaard. Gecementeerde plint. Rechthoekige benedenvensters met hardstenen latei en lekdrempel, een aantal beluikt. Getoogde bovenvensters met hardstenen sluit- en aanzetstenen, hardstenen lekdrempels, een aantal beluikt. Rechthoekige deur (neoclassicistisch) in een hardstenen omlijsting op neuten, onder geprofileerde druiplijst. De tweede deur onder hardstenen latei is mogelijk een aangepast venster.