Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Alleenstaande villa in eclectische stijl met cottage-stijlelementen, van circa 1910. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met complexe vorm. Zadel- en wolfsdaken (kunstleien) met dakkapel. De linkertravee is een diephuisgedeelte, de rechtertravee een diephuisgedeelte in sterk risaliet met driezijdige erker over de twee bouwlagen. Het bovengedeelte van de twee rechtertraveeën is van imitatie-vakwerk. Torenachtig uitbouwsel van vier bouwlagen onder tentdak in de rechterzijgevel. Souterrain met breukstenen parement. Bakstenen gebouw met ornamenten (banden, vensteromlijstingen) van gele baksteen. Vensters van verschillende vorm met afwerking van gele baksteen en hardsteen. Korfboogdeur in een korfboogportaal, voorafgegaan door een bordes.