Langgestrekte hoeve van 1906

Beschrijving

Langgestrekte hoeve van 1906, gebouwd door de gebroeders Lipkens; ze was toen een nieuwe vestiging. De hoeve ligt wat achteruit ten opzichte van de straat. Ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde plint. Dropmotief onder de dakrand. Smeedijzeren sierankers. Het woonhuis is een dubbelhuis van vijf traveeën, met twee ingangen. Getoogde muuropeningen, de vensters beluikt. Getoogde stalpoort onder gebogen houten latei. Rondboogvormige schuurpoort. Zijgevels met aandak, vlechtingen en schouderstuk; rechts een topstuk; de linkerzijgevel is gecementeerd; in de cementering het opschrift: GEB LIPKENS/ 1906.

Van het L-vormige dienstgedeelte dateert waarschijnlijk alleen het bakhuis uit de periode van de bouw; bakstenen gebouw van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Zijgevels met aandak, vlechtingen, topstuk en schouderstukken.