L-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-vormige hoeve

Beschrijving

L-vormige hoeve naar verluidt van circa 1900. Woonhuis aan straatzijde, haaks op de achtergevel het dienstgebouw. Verschillende toegevoegde, recente dienstgebouwen. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen).

Het woonhuis is een dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag. Gecementeerde plint. Dubbele muizentandfries onder de dakrand. Getoogde muuropeningen, de vensters beluikt. Zijgevels met aandak, vlechtingen en schouderstukken.

Het dienstgebouw omvat de stallen en de dwarsschuur. De muuropeningen van de stallen zijn grotendeels verbouwd; rechthoekige staldeur in houten kozijn. Getoogde deur. Rechthoekige schuurpoort onder houten latei. Zijgevel met aandak, vlechtingen, topstuk en schouderstukken.