Directeurswoning Cooppal-P.R.B.

Beschrijving

Voormalige directeurswoning van Cooppal-P.R.B., naar verluidt gebouwd in 1910. Alleenstaande villa, gelegen in een ruime tuin. Gebouw met complexe vorm: het hoofdgedeelte is een breedhuis van drie traveeën onder wolfsdak, met rechts een diephuisgedeelte van één travee onder haaks zadeldak; uitbouwsels tegen de zijgevels en achtergevel. Daken met kunstleien. Bakstenen gebouw op souterrain; breukstenen plint. Muurpartijen met imitatievakwerk onder de dakrand. Over de linkerhoek een ronde erker van één bouwlaag onder plat dak. In de rechtse travee een driezijdige erker van één bouwlaag met balkon erboven. Rechthoekige muuropeningen in een omlijsting van gele en rode baksteen. Bakstenen balkon op de bel-etage. De deur is voorafgegaan door een portaal en een bordes met trap.

• De Heer VAN DER MOLEN, meegedeelde gegevens, 2001.