Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Twee gaafbewaarde woningen in een alleenstaand langgestrekt gebouw, uit midden 19de eeuw. Twee dubbelhuizen van elk vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak. Baksteen op een gecementeerde plint. Gecementeerde linkse zijgevel en achtergevel. Smeedijzeren muurankers met krullen. Rechthoekige vensters (strek), beluikt en met hardstenen lekdrempel. Rechthoekige deuren in een geprofileerde houten omlijsting met druiplijst; oorspronkelijk houtwerk in Louis-Philippe-stijl; bovenlicht met roedeverdeling.

Het dienstgebouw aan de rechtse zijde is volledig aangepast. Recente aanbouwsels tegen de achtergevel.

Een stoep van Maaskeien voor het gebouw. Het huis ligt iets achteruit ten opzichte van de straat, en is ervan afgesloten door een laag muurtje met ijzeren hek.