Personeelswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Personeelswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Floordambos

Beschrijving

Vermoedelijk gebouwd als onderkomen voor het dienstpersoneel van het naburige kasteel Ravaart en opklimmend tot het einde van de 19de eeuw of het begin van de 20ste eeuw.

Alleenstaand dubbelhuis van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder een zadeldak van mechanische pannen, opgenomen in de omheiningsmuur van de vroegere moestuin van het kasteel (voormalige hovenierswoning?). Verankerde, deels witgeschilderde baksteenbouw met lijstgevel op gepikte plint, getoogde muuropeningen op de begane grond en rechthoekige, deels blinde vensters op de bovenverdieping.

Overdekte waterput tegen de linkerzijgevel.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde