Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Iets rijker uitgewerkt, neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën, souterrain en twee en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak, opgetrokken op het einde van de negentiende eeuw, op het kadaster ingetekend in 1892.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, sterk verticaal geritmeerd door geblokte penanten, op de begane grond met diamantkoppen, waartussen eenvoudige rechthoekige vensters op doorgetrokken lekdrempels. Bel-etage met deurvenster en balkon op gegroefde consoles. De rechthoekige deur heeft een dito bovenlicht met glas in lood en wordt links geflankeerd door een voetschraper. Klassieke gevelbeëindiging.

Bewaarde indeling met neoclassicistisch uitgewerkte hal voorzien van een marmeren lambrisering en toegangstrap; in de leefruimten marmeren schouwen en omlopend stuclijstwerk uit de bouwperiode.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1892/25.