Villa Stratford Lodge

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Stratford Lodge

Beschrijving

"Stratford Lodge", zie hekkenpijler. Cottage-getint breedhuis met ommuurd, heden betegeld voortuintje, uit het begin van de twintigste eeuw, op het kadaster werd het huidige volume ingetekend in 1912.

Gedeeltelijk bepleisterde en beschilderde baksteenbouw op breukstenen plint, drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. De buitenste traveeën zijn opgevat als uitspringende puntgevels. Licht overkragende bovenverdieping met imitatievakwerk.

Rechthoekige vensters met houten tussenstijlen en kleine roedeverdeling; deur geflankeerd door vensters, in hun geheel gevat in een arduinen rondboogomlijsting. Links uitspringende garage.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1912/36.