Bedrijfsgebouwen pianofabriek A. Hanlet

Beschrijving

Voormalige vestigingsplaats (1908-1983) van pianofabrikant A. Hanlet. Nadien tijdelijk gebruikt als opslagruimte.

Ensemble van bedrijfsgebouwen uit het begin van de twintigste eeuw, aan de straat drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak; beschilderde lijstgevel, geritmeerd door verankerde lisenen, waartussen rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-latei. Op het moment van de inventarisatie (najaar 2002) werd het achterin gelegen complex verbouwd tot lofts naar ontwerp van Lieven De Wachter.

• CALDERON A. 2000: Bedrijven en werkgelegenheid gedurende de XXste eeuw in Vilvoorde 1894-1994. Deel I, Vilvoorde, 261-263.