• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderd rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, met typische vormgeving uit het begin van de twintigste eeuw, op het kadaster ingetekend in 1909.

Eenvoudige lijstgevel met eigentijds parement van witte baksteen en verwerking van gele baksteen voor de muurbanden, arduin voor de lateien, lekdrempels, pui- en waterlijsten, hoek- en sluitstenen. De rechthoekige muuropeningen hebben vernieuwd houtwerk en typische sgraffitopanelen in de boogvelden. De verdiepte deurtravee links draagt in het boogveld van het bovenvenster het jaartal 1908. Fraai, aflijnend hoofdgestel met boogfries en houten kroonlijst.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1909/74.