• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Historische hoevesite ten noorden aan de Romanestraat gelegen. Als site met omwald opperhof reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), evenals met poel bij het neerhof. Delen van deze omwalling zijn bewaard, met bewaard bruggetje onder ezelsrug bij het boerenhuis. Boerenwoning van vier traveeën + twee opkamertraveeën, mogelijk met 18de-eeuwse kern confer dakhelling en bewaarde balkconsoles. Rechthoekige muuropeningen gevat in korfboognis. Beluikte en geschilderde kozijnconstructies.

Ten westen van de boerenwoning, dwarsschuur en stal met L-vormige opstelling, uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw.

Auteurs: Vanneste, Pol