• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis, heropgebouwd in jaren 1920

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lo

Beschrijving

Nummer 22. Burgerhuis, heropgebouwd in de jaren 1920, doch rijkelijker uitgewerkt dan de overige panden. Inslag van de regionale baksteenarchitectuur zie de geriemde vensteromlijstingen en de trapgevel. Versiering door middel van uitgewerkte (halve) pilasters en sierankers. Bewaard houtwerk met lichte inslag van de neo-rococo. Rechts aansluitend, lagere poorttravee. Rechts aansluitend nummer 24, voormalig nutsgebouw met uitgewerkte verhoogde halsgevels, fialen op natuurstenen aanzet onder meer met gezicht.

Auteurs: Vanneste, Pol