Groepsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Groepsbebouwing

Beschrijving

Dit eclectisch ensemble van drie burgerhuizen met ornamentiek uit de neo-Vlaamse renaissance werd in 1896 gebouwd door aannemer Fréderic Masson, die zeer actief was in deze straat. Het jaartal "1896" staat in de geveltop van nr. 57.

Enkelhuizen van twee bouwlagen en een brede venster- + een smalle deurtravee, gevat onder zadeldaken. Levendige lijstgevels door de dakvensters met neorenaissance-geveltoppen en de parementen uit rode en gele baksteen, bij nr. 57 overschilderd. Markante halfronde balkonnetjes met balustrade. Diverse rechthoekige vensters, met gedecoreerd boogveld. De rondbogige deuren hebben een rijke bekroning met klassiek entablement, een gebroken fronton en een bovenlicht.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1896 # 213.