Hoeve van 1902

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve van 1902

Beschrijving

Hoeve, begin 20ste eeuw gebouwd op de plaats van een hoeve met losstaande bestanddelen, waarvan de inplanting opklimt tot de eerste helft van de 19de eeuw (Atlas van de Buurtwegen, 1841-1846). Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen), gegroepeerd rondom een klein vierkant erf, toegankelijk via de bakstenen korfboogpoort aan straatzijde, op de sluitsteen gedateerd J.C./M.G./1902.

Links van de inrijpoort ligt het recente woonhuis (nok loodrecht op de straat), rechts een vooruitspringend wagenhuis (?) met lage bakstenen poort. De dwarsschuur bevindt zich achteraan het erf, met de poort in de as van de inrijpoort.