Gesloten hoeve

Beschrijving

Resten van een gesloten hoeve, gelegen op de hoek van de Kannunik Nulensstraat en Op de Steeg. Op de Ferrariskaart (1771-1777) staat een U-vormige hoeve op deze plaats aangeduid, in de Atlas van de Buurtwegen (1841-1846) een gesloten hoeve; van de in laatstgenoemde bron aangeduide gebouwen resten thans nog de noordoostelijke vleugel - stal en woonhuis -, het woonhuis aanzienlijk ingekort.

Laatst genoemd gebouw bleef fragmentarisch bewaard: gedeelte van de voorgevel in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen en waarschijnlijk gewijzigde muuropeningen.

De noordwestelijke zijde, aan de Kannunik Nulensstraat, wordt ingenomen door een bakstenen dwarsschuur onder zadeldak (mechanische pannen), uit eind 19de-begin 20ste eeuw, met baksteenpilasters in de gevel, bakstenen rondboogpoort met hardstenen sluitsteen en imposten, en een linkerzijgevel met aandak en vlechtingen.