Pastorie van de Sint-Jozefskerk

Beschrijving

Voormalige pastorie van de Sint-Jozefsparochie, in 1873 opgetrokken in opdracht van de kerkfabriek. De ontwerper of aannemer is niet gekend. Half vrijstaand rijhuis in neoclassicistische stijl, van vier bij drie traveeën en drie bouwlagen onder een half schilddak (pannen, nok parallel met de straat). Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, doorlopende kordons en lekdrempels, eenvoudige gevelbeëindiging. Imitatievoegen op de begane grond. Rechthoekige vensters, op de eerste verdieping in geriemde omlijsting, op de tweede verdieping met paneeltjes onder de lekdrempels. Rechthoekige deur in de eerste travee.

Tegen de zijgevel: hardstenen rondboognis met gekroond Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind op de linker arm.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Braeken, Jo