Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Herenhuis van vier traveeën en drie en een halve verdieping, neoclassicistische stijl met neo-Lodewijk XVI-ornamenten, uit laatste kwart 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een arduinen sokkel, gekorniste puilijst en doorlopende band op halve verdieping, attiek met balustrade boven de gekorniste kroonlijst. Geblokte begane grond, bovenverdiping met middenrisaliet afgelijnd door gegroefde pilasters; op tweede bouwlaag balkon op voluutconsoles, balustrade doorlopend op borstwering van zijtraveeën Segmentboog- (begane grond), rechthoekige (tweede en derde bouwlaag) en radvensters in bandomlijstingen, op halve verdieping met vlakke sluitsteen en festoentjes. Segmentboogdeur in eerste travee.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita