Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis van vier traveeën en vier bouwlagen, uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met licht ingangsrisaliet rechts. Arduinen sokkel, geblokte, verhoogde begane grond, doorlopende puilijst en kordons, panelenfries en kroonlijst met tandlijst en klossen. Tweede bouwlaag met balusters op borstwering, balkon op bewerkte consoles in laatste travee Rechthoekige vensters, op tweede bouwlaag onder gestrekte waterlijstjes op consooltjes, op derde bouwlaag met sleutels. Segmentboogdeur in geriemde omlijsting.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita