Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), dat opklimt tot de 17de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, vearkerd door smeedijzeren muurankers, op een hardstenen plint. Aangepaste rechthoekige vensters met kwartholle dagkanten (vroegere kruiskozijnen) en lekdrempel. Rondboogdeur van het type 'diamantpoortje' met kwarthol beloop, diamantkopsleutel en -imposten onder een getralied rechthoekig bovenlicht in de middenas.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine