Kapel van 1849

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel van 1849

Beschrijving

Rechthoekige kapel van één travee onder zadeldak (mechanische pannen) met dakruitertje, twee gevelstenen in de achtergevel geven het jaartal 18/49 aan. Mogelijk bevond zich de kapel oorspronkelijk midden op het kruispunt met de Schoonbeekstraat en werd ze later naar deze plaats overgebracht: zowel in de Atlas der Buurtwegen (1846) als op de stafkaart van 1872 staat een kapel weergegeven op het kruispunt. Stijl- en regelwerk met witgekalkte bakstenen vullingen, die duidelijk van een recentere periode zijn dan door de gevelsteen aangegeven. Ankerbalkgebint; het kapgebint is een geschoorde nokstijl. In de voorgevel een oorspronkelijke deur met een traliewerk van houten spijlen.

Mobilair: Sint-Rochusbeeld en Sint-Brigittabeeld, gepolychromeerd hout, volkskunst.