Burgerhuis in second-empirestijl

Beschrijving

Burgerhuis in second-empirestijl van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, te dateren omstreeks 1870. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 2015.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, horizontaal geleed door waterlijsten en cordonvormende lekdrempels. Registers van rechthoekige bovenvensters met een omlopende, geprofileerde waterlijst op doorgetrokken imposten, op de eerste verdieping geaccentueerd door bewerkte sluitstenen. Klassiek hoofdgestel met casementen in de fries en een houten kroonlijst op klossen en tandlijst. Verbouwde pui.