Rijhuis in Louis-Philippestijl

Beschrijving

Rijhuis in Louis-Philippestijl te dateren omstreeks 1860, vermoedelijk samen opgetrokken met het links aanpalende, inmiddels verbouwde nummer 29. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend.

Met een gevelbreedte van drie traveeën omvat de rijwoning drie bouwlagen onder een zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel beantwoordt aan een regelmatig ordonnantieschema, opgebouwd uit registers van rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken, gevat in een vlakke omlijsting met geprofileerde dagkanten en sluitsteen, op cordonvormende lekdrempels. Een houten kroonlijst op uitgelengde, gietijzeren consoles waartussen spiegels, vormt de gevelbeëindiging. Verbouwde begane grond.