Neoclassicistisch winkelhuis

Beschrijving

Winkelhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1893 opgetrokken door de aannemer Isidoor De Bruyn, in opdracht van de heer Van Herck. Oorspronkelijke winkelpui.

Rijwoning van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met horizontale gevelgeleding door de doorlopende lekdrempels en kordons. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, waarboven paneelwerk en centraal driehoekig fronton op de tweede bouwlaag. Hoog hoofdgestel met smalle architraaf, hoge consoles, waartussen verdiepte panelen en een kroonlijst op tandlijst en modillons. Bewaarde, klassieke, houten winkelpui met kroonlijst op uitgelengde voluutvormige consoles, en bekronend ijzeren balkon.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo