Mariabeeld Moeder des Zaligmakers

Beschrijving

Op het hoekpand van Bogaardestraat en Schoytestraat: Mariabeeld "Moeder des Zaligmakers" toegeschreven aan Walter Pompe en daterend uit de 18de eeuw. Het beeld werd in 1999 gerestaureerd door student Eric Binon van de afdeling Restauratie/Conservatie (Hogeschool Antwerpen). Medio 2015 kregen beeld, sokkel en baldakijn een behandeling door Geneviève Hardy, die ook het blauwe gevelveld aan.

Het laat-barokke beeld uit Bentheimer kiezelzandsteen, stelt de Madonna voor die met beide handen het Kind aan de wereld toont. Jezus heeft een kleine hemelglobe in de linkerhand, de oorspronkelijke kruisstaf is verdwenen. Wereldbolvormige sokkel met slang en wolkjes, waaronder smeedijzeren lichtarm in lelietakvorm. Bekronend polygonaal baldakijn met sfeer als topstuk, een ring van twaalf sterren en een lambrekijn.