Art-decoburgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaande art-decowoning naar verluidt van 1939, in de plint gesigneerd G. MOREAU ARCH. COMINES. Enkelhuis met parement van gele baksteen op plint van arduin met patrijspoortvensters. Licht vooruitspringende deurtravee, top bekleed met bruingeglazuurde baksteen en patrijspoortvenster. Inspringend portaal met afgeronde hoek, bekleed met strek geplaatste bruingeglazuurde baksteen. Beglaasde en getraliede deur; zijlicht met glas in lood. Schrijnwerk met behouden kleurstelling: wit-rood-bruin (verdwenen in 2001). Traditionele enkelhuisplattegrond. Gang met natuurstenen lambrisering en houten trap met gesloten balustrade en natuurstenen aanzettrede. Leefruimtes met bepleisterde plafonds met geprofileerde kroonlijst. Houten radiatorkasten. Venster in achtergevel met behouden glas in lood.