Magazijn

Beschrijving

"Blueberry Hill." Voormalig magazijn van de olieslagerij "Soetes Molen", waarna het gebouw achtereenvolgens in gebruik wordt genomen als conservenfabriek, speelgoedfabriek en weverij Polfliet (1963). In 1982 wordt een weerstation op het dak geplaatst. De oorspronkelijke oliewindmolen, wordt reeds in 1788 vermeld. Op 28 maart 1887 wordt de molen door de bliksem getroffen en brandt hij volledig af. De eigenaar van de molen, Leon Soete, laat een nieuwe molen bouwen, Soetes molen genaamd.

Imposante verankerde baksteenbouw van zeven traveeën en vijf en halve bouwlaag onder pannen zadeldak, opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw en volgens bouwplan reeds verhoogd in 1881. In 1934 wordt centraal een inrijpoort geplaatst en in 1945 wordt een tweede poort geplaatst in de twee rechtertraveeën. Getoogde venster in omlijsting van rode baksteen.