• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Mooi gelegen hoeve in de Sint-Livinuspolder aan de Molenkreek en de Nederlandse grens. Achter op het erf een waterplas, vermoedelijk een "wiel". De hoeve en het wiel zijn reeds opgetekend op het landboek van 1714. Voor het huis drie leilinden. Achter het huis voormalige drinkpoel. Boerenwoning van vier en een bouwlaag onder geknikt zadeldak (pannen) met twee recente dakkapellen, links toegevoegde travee. Verankerde, gecementeerde gevel met schijnvoegen. Vensters met groen-wit schrijnwerk en persiennes. Rechter zijgevel witgeschilderd. Linker zijgevel gecementeerd. Gewitte achtergevel op gepikte plint met gemetste ton voor regenwater.

• Rijksarchief Gent, Sint-Margriete, Oud Archief, nummer 1.