Stadswoning Gulden Hoefijzer

Beschrijving

Vervallen diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) door middel van muurankers gedateerd 1608.

Gecementeerde trapgevel (vier behouden treden) voorzien van deels behouden overhoeks topstuk; heden weggebroken top. Latere steekboogvormige bovenvensters met lekdrempels. Rechthoekig zoldervenster waarboven klein luikgat. Getoogde deur en verbouwd benedenvenster, heden beide gedicht.

Restauratie werd gepland in opdracht van de stad Mechelen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde

Aanvullende informatie

Deze stadswoning werd in opdracht van de stad Mechelen rond 1996 gerestaureerd door architectenbureau Beeck uit Mechelen.