Stadswoning Koning van Engeland

Beschrijving

Vervallen diephuis van twee traveeën en twee verdiepingen met trapgevel onder zadeldak (Vlaamse pannen), door middel van muurankers gedateerd 1564.

Verweerde trapgevel (drie links en één rechts behouden tree) van bak- en zandsteen. Overkragende bovenverdieping op tudorbogen rustend op de laatgotische kapiteeltjes van de slanke zandstenen driekwartzuiltjes lopend over de benedenverdieping.

Deels gedichte muuropeningen op de begane grond: voormalige kruiskozijnen (?). Kruiskozijnen voorzien van kordon ter hoogte van de onderdorpels op de bovenverdieping. Rechthoekig zolderluik onder latei op consooltjes tussen twee kleinere luikjes; deels weggebroken waterlijst.

Restauratie werd gepland in opdracht van de stad Mechelen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde

Aanvullende informatie

Deze stadswoning werd in opdracht van de stad Mechelen rond 1996 gerestaureerd door architectenbureau Beeck uit Mechelen.

In 1987 werd in de tuin van de woning een beerput aangetroffen.

• Centrale Archeologische Inventaris, CAI ID 156307 Sint-Katelijnestraat 31-35.