Stadswoning met winkelpui

Beschrijving

Eertijds trapgevel, afgebroken in 1890 en vervangen door derde bouwlaag, waarvoor bouwaanvraag van 1890. Heden breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien).

Gecementeerde en lichtgeel beschilderde lijstgevel; rechthoekige vensters op de tweede bouwlaag en getoogde bovenvensters, doorlopende arduinen lekdrempels. Houten kroonlijst.

Houten bruingeschilderde winkelpui met arduinen sokkel en verdiepte centrale deur. Geschilderde bloemmotieven op de penanten; puilijst op consoles en spiegelversiering met recent opschrift "Kunstambacht Huize Katelijne".

• STADSARCHIEF MECHELEN, bundel 1890, nummer 20.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde