Herberg Keizershof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Keizershof

Beschrijving

Voorheen volgens A. Reydams herberg Wildeman en Hof van den Steene, in 1746 zogenaamd Keizershof. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een steil zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), in kern vermoedelijk 16de- of 17de-eeuws.

Beschilderde gecementeerde voorgevel met aangepaste rechthoekige vensters (afgeschuinde stijlen). Derde travee met verankerde rondboogvormige doorgang met afgeschuind beloop; erboven: rechthoekig venster met borstwering opengewerkt door middel van balusters. Witgekalkte bak- en zandstenen achtergevel met overblijfsel van voormalig bolkozijn (?).

Binnenplaats begrensd door 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen van het "Volksbelang", met verschillende volumes en wisselende gevelbekledingen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde