• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis in ruime tuin, van de straat afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes op lage bakstenen voet en dubbel toegangshek tussen nieuwe gemetste pijlers rechts. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag boven een souterrain afgedekt met zwart pannen zadeldak met hanenkam, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1899. Verzorgd oranjerood bakstenen parement verrijkt met gele speklagen en decoratieve friezen. Gecementeerde plint doorbroken door vierkante keldervensters met fraaie ijzeren tralies. Getoogde vensters en centrale deur toegankelijk via een arduinen steektrap met vijf treden en ijzeren leuningen, mooie paneeldeur met beglaasde panelen en bovenlicht met ijzeren vulling. Aflijnende houten kroonlijst op consooltjes.