Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid erf met twee ijzeren toegangshekken, één bij het woonhuis tussen gietijzeren zuiltjes en één bij de schuur tussen gemetste pijlers. Ten zuiden, achterin gelegen, grotendeels aangepaste boerenwoning van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, in kern minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw en later uitgebreid aan de linkerzijde. Iets ten noorden van het woonhuis ingeplante grote dwarsschuur met vernieuwde houten beplanking op bakstenen voet en groot, heden met golfplaten gedekt gedeeltelijk schild- en zadeldak, in kern eveneens opklimmend tot begin 19de eeuw, volgens het kadasterarchief uitgebreid tot zijn huidige vorm in 1945 en stallen bijgebouwd. Erfgevel met centrale menpoort onder verhoogd dakschild en lage poort in uiterst linkse travee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen