Heilige Sacramentskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilige Sacramentskapel

Beschrijving

Neoclassicistische processiekapel, schuin ingeplant aan het driehoekig pleintje op de splitsing van de Kerkstraat en de Nieuwstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd door de gemeente in 1873. Eenbeukige kapel, opgetrokken uit baksteen met verwerking van blauwe hardsteen voor de dekstenen van de hoekpilasters en het pseudofronton, het achtzijdig daktorentje, de hoek- en sluitstenen van de deuromlijsting en de vensteromlijstingen, thans onder golfplaten zadeldak. Rondboogdeur met bovenlicht met waaiervormige verdeling met gekleurd glas en rondboogvensters in de zijgevels, eveneens met typische roedeverdeling en gekleurd glas. Witgeschilderd, overwelfd interieur met bewaarde vloer van witte en zwarte tegels, houten altaartafel achter ijzeren hek en heden plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld.