Villa Cromme Bosch

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Cromme Bosch

Beschrijving

"Cromme Bosch", villa eerder aanleunend bij landelijke stijl van 1938 naar ontwerp van architect Jean de Wit van der Hoop; verbouwd in 1954 naar ontwerp van architect Armand Cornut. Ligt samen met nummer 34 in soort park met privé-wegen; moeilijk zichtbaar vanop straat. Bepleisterde baksteenbouw op onbeschilderde bakstenen plint; rieten bedaking. Sterke accentuering van horizontale, onder meer in roedeverdeling van ramen. Vooraan in de tuin vervallen oudere bebouwing opgetrokken in beschilderde baksteen (?).

• Archief Compagnie Het Zoute Knokke-Heist, Dossier 146.
  • Archief Compagnie Het Zoute Knokke-Heist, Dossier 932.