Herdenkingszuil ter ere van Cornelius Heymans

Beschrijving

Herdenkingszuil ter ere van Cornelius Heymans (Gent, 1892 - Knokke, 1968), geneesheer en oudste zoon van Jan Frans Heymans, stichter van het eerste labo voor experimentele farmacologie aan de Gentse Universiteit. Na de samenwerking met zijn vader volgt hij hem op en maakt het "J.F. en C. Heymans-Instituut" wereldwijd bekend. In 1938 Nobelprijswinnaar voor Fysiologie en Geneeskunde. Korte zeszijdige zuil in kunststeen met op elke zijde afwisselend grote en kleine metalen gedenkplaten, onder meer ter gelegenheid van een jubileumviering en symposium gehouden in 1998 naar aanleiding van 60 jaar Nobelprijsviering als huldebetoon aan Professor Corneel Heymans.

• DESMIDT A., Straatnamen te Knokke-Heist, Knokke-Heist, 1990, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda