Politiecentrum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Politiecentrum

Beschrijving

Politiecentrum, gevestigd in de vroegere meisjesschool en kindertuin uit 1930 naar ontwerp van architect François Langeraert en uitgevoerd door E. Daveloose (Heist). School wordt gebouwd na de onteigening van de dorpsschool in het kader van de aanleg van het spoorwegstation. Later met een verdieping uitgebreid. Het gebouw doet dienst als muziekschool en gemeentehuis tijdens renovatiewerken aan het stadhuis in 1989-90, waarna het wordt gebruikt als politiecentrale. In 1996-1997 wordt het hoekperceel bebouwd in aansluitende stijl, namelijk sober modernisme, zie gele baksteen, horizontale versus verticale vensterregisters (architecten Arcas-groep Knokke-Heist).

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda