Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, vroeger deel uitmakend van de 19de-eeuwse Hofstede Lippens, na de opheffing ervan in 1903 "Hofstede Van Assel" genaamd. Geheel bestaande uit een woonhuis, ten noorden van de straat, verschillende paardenstallen ten westen van het woonhuis.

Woonhuis. Breedhuis in witgeschilderde baksteenbouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak (nok parallel aan de straat) met twee dakkapellen. Rechthoekige muuropeningen, vernieuwd houtwerk met T-ramen. Achter het woonhuis, kleiner volume in witgeschilderde baksteen.

Stal, ten westen van het woonhuis met verharde erftoegang aan de linkerzijde. Rode baksteenbouw van vier traveeën en één bouwlaag met muurankers onder een pannen zadeldak (nok loodrecht op straat). Licht getoogde muuropeningen in de voorgevel, de andere muuropeningen zijn rechthoekig. Groen beschilderd houtwerk. De bovenzijde van de staldeuren is getralied. IJzeren wiel bewaard aan de voorgevel.

Drie stallen ten westen van het woonhuis. Bakstenen volumes van één bouwlaag onder een zadeldak (golfplaten, nok loodrecht op straat). Tegen de straatzijde nieuw gedeelte onder een pannen zadeldak (nok loodrecht op straat). Licht getoogde en rechthoekige muuropeningen, groenbeschilderd houtwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda