Villa Rosalie en Villa Romanie

Beschrijving

"Villa Rosalie" (nummer 15), "Villa Romanie" (nummer 17-19), "Villa Rachel" (nummer 21-23), "Villa Les Roseaux" (nummer 25). Samenstel van vier eclectische bel-etage-burgerhuizen van het eerste kwart van de 20ste eeuw, twee aan twee in spiegelbeeld. Bakstenen lijstgevels met veelkleurige speklagen, opvallende balkons met gietijzeren leuningen. Deels bewaard houtwerk, nummer 21-23 met bewaarde houten kroonlijst op modillons. Kelderdeurtje in onderbouw.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Van het samenstel zijn de twee rechtse panden, Villa Rachel en Villa Les Roseaux (nummer 21-25), inmiddels gesloopt.

• Informatie verkregen van de gemeente (september 2011).
Auteurs: Jacobs, Els