Gemeentehuis van Westkapelle

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis uit de jaren 1920 (mogelijk als verbouwing van een ouder gebouw). Volume van drie traveeën en drie bouwlagen onder steil pannen zadeldak, door de nokhoogte erg dominant in het straatbeeld, de getrapte afwerking van de zijgevels is in de jaren 1980 verwijderd. Straatgevel opgevat als schermgevel in neo-Brugse stijl. Markerende kruiskozijnen (simili-steen) gevat in Brugse traveeën, maaswerk en rondboogfries. Begane grond verbouwd voor handelszaak.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Archief nr. 1295.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda