Traditioneel breedhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen) uit de tweede helft van de 16de eeuw. Joseph Coremans liet in 1887 door de aannemer Ludovicus Joannes Alexander een klassieke houten winkelpui met zijportaal (verdwenen) en een houten kroonlijst aanbrengen.

Gecementeerde lijstgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw met smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige deur-, vensteropeningen en winkelraam. Markante, getrapt dakvenster met overhoekse fioelen en topstuk, geopend door een rechthoekig venster met kwarthol geprofileerde dagkanten, bovendorpel op kraagstenen en druiplijst; balkgat erboven.