Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuizen

Beschrijving

Oorspronkelijk twee identieke rijhuizen, volgens het kadasterarchief gebouwd door de kerkfabriek in 1875 en palend aan een toegang tot het Godshuis. Nummer 73 met nieuw parement. Nummer 75 met decoratief uitgewerkt bakstenen parement met hoekpilaster en aflijnende boogfries, drie traveeën en twee bouwlagen onder overstekende en doorlopende houten kroonlijst met fraai uitgesneden daklijst en zadeldak met nummer 73. Getoogde muuropeningen met nieuw schrijnwerk en luiken. Sierankers op de penanten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen