• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Open hoevetype met losse bestanddelen, met woonhuis op de straathoek en achterliggende bedrijfsgebouwen op met gras begroeid erf, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw, de huidige bedrijfsgebouwen werden later opgetrokken. Vlak voor de aan de straat gelegen boerenwoning staan vijf leilinden.

Aan de straat ingeplante boerenwoning van vier (?) traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), oude kern uit de 18de eeuw, voorgevel vermoedelijk vernieuwd in de eerste helft van de 20ste eeuw. Bakstenen, naar het zuidwesten gerichte voorgevel, afgelijnd door daklijst en grijze gecementeerde plint, en verfraaid met drie rood geschilderde bakstenen muurbanden. Licht getoogde vensters met T-ramen, afgesloten door wit geschilderde persiennes. Gelijkaardige deur in tweede travee. Vernieuwde bakstenen zijgevels, voorheen met muurvlechtingen. Vroeger met gewitte achterzijde met in noordelijke hoektravee, kelder met opkamer, en latere uitbreiding met portiek.