erfgoedobject

Schuur

bouwkundig element
ID
58259
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58259
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Schuur voorheen behorend bij de ernaast gelegen hoeve, nummer 17. Haaks op het woonhuis en de straat ingeplante schuur. De dwarsschuur is deels opgetrokken uit houten beplanking en deels uit baksteen en gedekt door een zadeldak, oorspronkelijk met strobedekking, heden deels vervangen door golfplaten. De schuur is vermoedelijk in de loop van de 20ste eeuw gedeeltelijk versteend. De dwarsschuur heeft nog zijn in het dak verhoogde inrijpoort met opwaartse welving ter hoogte van de dorsvloer, voorzien van een typisch klein deurtje, zogenaamd stippel of klinket. De schuur bevat zoals gewoonlijk aan de verste zijde van het huis, hier aan de straatkant, het open wagenhuis.

Ten zuiden van de schuur, ter hoogte van het vroegere boerenhuis (nummer 17), bevinden zich nog andere bakstenen bedrijfsgebouwen.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Schuur [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/58259 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.